Коротка інформація про проєкт Emergency Appeal Czech Republic

З 1 травня 2022 року Charita Česká republika (Карітас Чеська Республіка) реалізує проєкт Emergency Appeal 12/2022 CZECH REPUBLIC Humanitarian aid and integration support for refugees from Ukraine in the Czech Republic з метою допомоги українським біженцям. Фінанси на суму майже 34 мільйони крон надали донори з мережі Карітас Internationalis, конфедерації гуманітарних католицьких організацій, яка об’єднує 162 організації-члени, переважно національні Карітас.

Фінансування проєкту

Фінансова допомога від Карітас Internationalis призначена для підтримки роботи Карітас у країнах, куди прямує найбільша кількість біженців і які, як наслідок, стикаються з відсутністю матеріальної підтримки, необхідної для забезпечення основних потреб людей, що тікають від війни. Фінанси від CI також дозволяють збільшити кадровий потенціал. Це дозволяє підтримувати виконання основної мети Карітас, а саме надання медичної та соціальної допомоги малозабезпеченим громадянам на батьківщині. Фінансування проєкту Карітас Чеська Республіка надано національними благодійними організаціями Японії, Іспанії, Португалії, Німеччини, Ірландії, Південної Кореї та Канади, Карітас Чеська Республіка надала допомогу в розмірі 2,5 млн. чеських крон.
Детальніше про окремих спонсорів.

Мета проєкту

Метою проєкту є задоволення базових життєвих потреб групи біженців, які є особливо вразливими через свою життєву ситуацію, матерів з дітьми, дітей без супроводу, людей похилого віку, людей з особливими потребами, викликаними медичними або психологічними вадами, та людей, які приїжджають із зон бойових дій без базових речей та знайомих в Чехії. Наступною метою проєкту, яка є ключовою для наступного етапу перебування українців у Чехії, є допомога в інтеграції в чеське суспільство, допомога при пошуку житла, шкіл і дитячих садків для дітей, підтримка при комунікації з різними установами, роботодавцями та ін.