Pomozte online

Ve čtvrtek 24. února ráno zaútočila ruská armáda na území Ukrajiny. Obléhá několik měst a útočí i na civilní cíle. Jen během prvních dvou týdnů vyhnala válka z domovů dva miliony lidí. Především ženy a děti, které musely opustit muže povolané do zbraně, překračují západní hranice země se Slovenskem a Polskem, ale prchají například i do Moldavska a dalších států. Na Ukrajině se s pokračující ruskou invazí stupňuje humaniární krize. Lidé, kteří přežívají ve strachu v napadené zemi, i váleční uprchlíci, které přijímá Česká republika, potřebují vaši pomoc.

Děkujeme, že pomáháte s námi.

Zadejte částku

Holubice

Vaše údaje

Chcete potvrzení o daru?

Rekapitulace daru

Výše daru na pomoc Ukrajině:

Vyberte způsob platby

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů a podmínkami darování prostřednictvím platební brány Darujme.cz.

Holubice

Vaše dary pomáhají na Ukrajině i uprchlíkům v České republice

Pomoc v zahraničí

Humanitární pomoc potřebují na Ukrajině miliony lidí. Prostřednictvím partnerů z charitní sítě pomáháme v bojových oblastech, lidem prchajícím před válkou uvnitř Ukrajiny i na hranicích. Z vašich darů jsme již zajistili lidem na útěku základní potřeby, jako je pitná voda, potraviny, teplé jídlo a přístřeší. Vypravili jsme kamiony do Mariupolu a zásilku elektrocentrál do pohraničního Ťačivu.

Vaše dary pomáhají na Ukrajině i uprchlíkům v České republice

Pomoc v České republice

Česká republika může přijmout až čtvrt milionu ukrajinských uprchlíků. Díky mnohaletým zkušenostem v oblasti migrace je Charita připravena usnadnit jejich první dny u nás i další integraci. Charity v celé zemi nabízejí asistenci při administrativních úkonech, tlumočení, poradenství, ubytování, programy pro děti, ale i potraviny nebo nábytek. To vše prostřednictvím zavedených služeb, které ročně pomohou 180 tisícům lidí z celé ČR.

Přispějte hotově nebo na účet

Sbírkový účet Charita pro Ukrajinu     55660022/0800     VS 104

Vybrali jste peníze na podporu Ukrajiny? Individuální dar i výtěžek vašich dobročinných aktivit můžete poukázat na náš sbírkový účet – v hotovosti, převodem i složenkou. Přispět můžete i do pokladniček umístěných na veřejně dostupná místa, jako jsou obchody, informační centra, pošty nebo úřady. Naše kasičky poznáte podle polepu, který ponese název sbírky Charita pro Ukrajinu a logo Charity Česká republika. Pro mezinárodní platbu použijte:
IBAN: CZ7908000000000055660022              SWIFT: GIBACZPX

Přispějte hotově nebo na účet

Pošlete DMS pro Ukrajinu

Pošlete jednorázovou nebo trvalou DMS ve tvaru

DMS CHARITASVET 30 nebo DMS TRV CHARITASVET 30
DMS CHARITASVET 60 nebo DMS TRV CHARITASVET 60
DMS CHARITASVET 90 nebo DMS TRV CHARITASVET 90

Na číslo: 87 777

Více na www.darcovskasms.cz